“We didn't realize we were making memories. We just knew we were having fun.”
Winnie the Pooh


27 juni 2020

Marlous uit Amsterdam

Marlous en haar mannen maakten al meerdere keren de overtocht naar De Grote Beer. De eerste keer was met de toen drie maanden oude Mats. Tijdens hun laatste vakantie hakten ze zittend voor het huisje een belangrijke knoop door: de naam van de volgende spruit.

1. Wat is een dierbare herinnering aan jullie verblijf in De Grote Beer?

In november 2017 zocht ik een plek om voor het eerst op vakantie te gaan met onze Mats, toen nog maar drie maandjes oud. Ik wilde naar een eiland, liefst in een losstaand huisje zodat niemand last zou hebben van zijn nachtelijke avonturen. Al snel werd duidelijk dat De Grote Beer dé plek was waar we ons meteen helemaal thuis zouden voelen. Die week was zo fijn, dat we een jaartje later weer de boot pakten en in april 2019 nóg eens. Die laatste keer hoogzwanger, wetende dat er binnen 1,5 maand een broertje aankwam, maar nog geen idee hoe hij zou gaan heten. Of nouja, wel een idee, maar we hadden er nog geen klap op gegeven. Er zijn me nogal wat namen langsgekomen op dit eiland, al fietsend door de duinen en wandelend over het strand. Steeds kwam weer die ene naar boven. Al zittend voor het huisje in de oranje buitenstoelen met een stralende zon, het geluid van hinnikende paarden en een galopperende Mats door het gras, hebben we de knoop doorgehakt: Ivar. Geen twijfel meer over mogelijk. Inmiddels is de kleinste alweer een jaar oud, maar dit moment voelt nog steeds als gisteren.

2. Wat is jullie lievelingsplek op het eiland?

Moeilijk kiezen.. Het is juist de afwisseling die het hier zo verrassend leuk maakt. Dat je door de duinen langs het strand naar West Terschelling fietst, wat drinkt op het terras van De Walvis, om vervolgens langs de haven en over de dijk weer richting ‘huis’ te gaan. Tussen de zeemeeuwen en de schapen in.

3. Waar werden jullie het meest blij van bij De Grote Beer?

De houtoven, om pizza in te bakken en die vervolgens op te eten aan de robuuste picknicktafel. En stiekem ook een beetje Netflix, voor een avondje series kijken op de hangbank.

4. Welk horecatentje mogen mensen absoluut niet missen?

Pura Vida! Ze hebben een leuke inrichting en een menukaart om van te watertanden. Ik heb ze ontdekt in Midsland, maar inmiddels hebben ze ook een tentje in West Terschelling.

5. Welk eilandproduct ging er in jullie tas mee naar huis?

Een potje cranberry compote uit de cranberrywinkel. Ik moet alleen eerlijk bekennen dat die nog steeds in de kast staat te wachten op een culinaire ingeving. Wat er wel steevast binnen een paar dagen verslonden wordt, is Fries suikerbrood. Voor de volgende keer staat Potsjekoek op m’n lijstje.

6. Welke sterren hebben jullie gespot?

Veel sterren gezien, maar welke dat waren…

 

Benieuwd naar haar eerste ervaring bij De Grote Beer? Marlous schreef er een uitgebreid artikel over op haar lifestyle website

 

Marlous20200627.jpg
Marlous20200627-2.jpg
Marlous20200627-3.jpg
Marlous20200627-4.jpg
Terug naar overzicht