“We didn't realize we were making memories. We just knew we were having fun.”
Winnie the Pooh


2 september 2020

Herman en Jolinda uit Ede

Herman, Jolinda en hun drie kinderen waren nog nooit op Terschelling geweest. Het kwam er nooit van, want hun vakanties gingen meestal naar het buitenland. Toen dat er door de coronacrisis even niet in zat, kwam dan toch eindelijk de eerste kennismaking met het eiland. En die was onvergetelijk!

1. Wat is een dierbare herinnering aan jullie verblijf in de grote beer? 

Wij gaan voor vakanties eigenlijk altijd naar het buitenland, maar door de coronacrisis ging onze geplande vakantie naar Schotland eind april niet door. We zaten heel veel thuis, zoals bijna iedereen in Nederland. Met drie kinderen die wel online naar school moesten, was dat een uitdagende tijd. Helemaal voor een actief gezin. Het Hemelvaartweekend hadden we De Grote Beer op Terschelling gereserveerd om eindelijk eens naar een Waddeneiland te gaan. Dat ontbrak nog in de opvoeding van ons drietal. Toen we na de spannend bootovertocht - alle coronamaatregelen maakten best indruk op ons - aankwamen bij De Grote Beer, was iedereen zo ontzettend blij. Een heerlijk lang weekend weg en dat in zo’n mooi huis! Het voelde meteen als een echte vakantie. De blije gezichten van de kinderen die meteen hun slaapplekken met knuffels in gingen richten, die vergeten we nooit meer.

2. Wat is jullie lievelingsplek op het eiland?

De Grote Beer natuurlijk! Daarnaast hebben we ontzettend fijn gewandeld op het Groene Strand. De bankjes bij het uitzichtpunt op het hoge duin van West-Terschelling, dat is voor ons allemaal het mooiste plekje op het eiland. Je kunt er zo mooi naar de zee kijken, maar je ziet ook de Brandaris en West-Terschelling. Daar kun je uren zitten genieten. En de kinderen vonden de oude bunkers natuurlijk erg spannend.

3. Waar werden jullie het meest blij van bij de grote beer?

De luxe van het huis gecombineerd met het gevoel van heerlijk buiten zijn. ’s Ochtends de tafel buiten dekken en de vogels uitbundig horen fluiten: dan begin je de dag al helemaal goed. Wij werden heel blij van de rust bij De Grote Beer. Je zit lekker vrij, met uitzicht op de weilanden en de paarden. Dat hebben we thuis niet. 

4. Welk horecatentje mogen mensen absoluut niet missen?

Door de coronacrisis waren de restaurants nog allemaal dicht. Wel was het mogelijk om af te halen. Dat hebben we gedaan bij Cafetaria de Clipper en dat was prima. Het straatje Oosterburen in Midsland vonden wij er ontzettend gezellig uit zien. We kunnen ons voorstellen dat we bij een volgend bezoek hier alle restaurants gaan uitproberen! En natuurlijk gaan we dan met de kinderen naar Pannenkoekenhuis Hans & Grietje.

5. Welk eilandproduct ging er in jullie tas mee naar huis?

We hebben vooral heel veel gewandeld en niet gewinkeld, dus we hebben geen eilandproducten mee naar huis genomen. Wel hebben we elke keer als we op West waren, heerlijke kibbeling gegeten. Volgens de kinderen zelfs de lekkerste ooit! Dus die herinnering nemen we mee, net als de prachtige schelpen die de kinderen op het strand vonden.

6. Welke sterren hebben jullie gespot?

We zijn geen fanatieke sterrenkijkers, maar werden meteen de eerste avond al getriggerd doordat het zo donker was ‘s avonds laat en ’s nachts. We hebben een speciale sterrenspot-app op de telefoon gezet en tuurden elke avond naar de hemel. En jawel, de Grote Beer hebben we gezien, net als het Noorderlicht. Prachtig! We hebben ook nog geprobeerd om een ander natuurverschijnsel waar te nemen: zeevonk! Helaas is ons dit niet gelukt, maar de herinnering aan het verlaten strand ’s avonds na zonsondergang met boven ons de indrukwekkende sterrenhemel, die neemt niemand ons meer af.

Terschelling-Herman-en-Jolinda-1.jpg
Terschelling-Herman-en-Jolinda-2.jpg
Terschelling-Herman-en-Jolinda-3.jpg
Terschelling-Herman-en-Jolinda-4.jpg
Vorige |  Terug naar overzicht