“We didn't realize we were making memories. We just knew we were having fun.”
Winnie the Pooh


1 augustus 2020

Jan en Rita uit Achterveld

Jan en Rita zijn al tientallen jaren regelmatige bezoekers van Terschelling, meestal in de derde week van juni voor het Oerol Festival. Ze hebben daar mooie herinneringen aan. Dit jaar geen Oerol vanwege corona, maar Terschelling trok toch weer sterk!

1. Wat is een dierbare herinnering aan jullie verblijf in De Grote Beer?

Wij komen al tientallen jaren regelmatig op Terschelling, meestal in de derde week van juni voor het Oerol Festival. Overnachten deden we op allerlei manieren: kamperen op Nieuw Formerum en camping Kooi, B&B in Midsland bij de voormalige slager, en in een huisje in West aan Zee. Vanwege corona dit jaar geen Oerol, maar Terschelling trok vanwege de mooie herinneringen toch weer sterk. Ons oriënterend stuitten we op De Grote Beer, waar we direct enthousiast over waren vanwege de strakke uitstraling en aansprekende inrichting. We hebben vooral genoten van de middagen op de veranda in de oranje stoelen (met vachtje) in de zon met een boek. Verder was de De Grote Beer de ideale uitvalsbasis voor ons dagelijkse hardlooprondje door de prachtige natuur naar West aan Zee en via Midsland aan Zee weer terug.

2. Wat is jullie lievelingsplek op het eiland?

We hebben al veel prachtige locaties gezien met de Oerol-voorstellingen. Maar als we dan toch moeten kiezen dan gaan we voor het strand, met duinpannen en strandpaviljoens. West aan Zee is ons favoriete paviljoen om te loungen en heerlijk te eten.

3. Waar werden jullie het meest blij van bij De Grote Beer?

De smaakvolle inrichting, het comfort en de compleetheid. Het huis staat niet vol, toch is alles er wat je nodig hebt of waar je nooit aan gedacht hebt tot en met een verzameling kaarsen. En de wifi werkt uitstekend, zowel voor werk als - gelukkig ook - Netflix. We worden daarnaast altijd blij van de producten van Weltevree: de kruiwagenbank, de oven, de picknick tafel, allemaal mooi. En de coole solarlampen voor het raam bleken ook binnen op te laden (thuis gebruiken wij ze buiten).

4. Welk horecatentje mogen mensen absoluut niet missen?

We waren erg blij te hebben geboekt in de eerste week van juni toen de restaurants weer open mochten! Daar hebben we dan ook volop gebruik van gemaakt. Van garnalenkroketjes bij zonsondergang op het terras van De Walvis tot culinaire hoogstandjes bij Caracol en ’t Golfje. Vijfentwintig jaar geleden was een van onze jaarlijkse hoogtepunten als we naar Oerol gingen een avond dineren bij de Grië, dat toen een Michelinster had. Het is goed om te zien en te proeven dat de dochter van de toenmalige eigenaar/kok recent ’t Golfje samen met haar vriend heeft overgenomen. Aanbevolen!

5. Welk eilandproduct ging er in jullie tas mee naar huis? 

Wilma bracht ons met haar welkomstvoucher bij De Ouwe Smidte. Zij maken hun eigen bonbons en die zijn verrukkelijk. Ook om er nog wat extra van in onze tas mee naar huis te nemen! En aangezien de keuken op de boot gesloten was vanwege Corona, was het heerlijk om iets van foodbar Pura Vida van het eiland te hebben meegenomen.

6. Welke sterren hebben jullie gespot?

Veel. Maar de Grote Beer sprong er wel uit!

Jan en Rita 4.jpg
Jan en Rita 1.jpg
Jan en Rita 2.jpg
Jan en Rita 3.jpg
Vorige |  Terug naar overzicht