“We didn't realize we were making memories. We just knew we were having fun.”
Winnie the Pooh


23 oktober 2020

Jeroen en Annemijn & vrienden uit Utrecht

Eigenlijk zou deze vriendengroep in oktober een weekend naar Duitsland zijn gegaan, maar door de maatregelen vanwege de tweede coronagolf was dat niet meer mogelijk. Toen ze hoorden dat er nog een plekje vrij was in De Grote Beer, was de boot diezelfde avond nog geboekt.

1. Wat is een dierbare herinnering aan jullie verblijf in de grote beer?

De weersvoorspellingen voor het weekend waren erg slecht. De eerste dag fietsten we dan ook vooral met keiharde wind door de regen. Op zich geen probleem want met ruigere weersomstandigheden is Terschelling nog steeds prachtig. We hadden ons alleen al de hele week verheugd op het sterrenkijken. Toen tijdens de borrel en het avondeten de regen nog steeds gezellig tegen de ramen van Grote Beer aantikte, hadden we onze hoop om nog een ster te zien al opgegeven. Maar iets na twaalven hadden we al een tijdje geen regen meer gehoord en keken we door het raam. De hemel was helemaal opengetrokken en we werden getrakteerd op een van de mooiste sterrenhemels die we ooit gezien hadden.

2. Wat is jullie lievelingsplek op het eiland?

Het is moeilijk om één plek als lievelingsplek op Terschelling aan te wijzen. Maar ik denk dat wij de Boschplaat aan de oostkant van Terschelling het mooiste vonden. Zo’n groot uitgestrekt duinlandschap zonder bebouwing aan de horizon zie je in Nederland bijna nergens meer.

3. Waar werden jullie het meest blij van bij de grote beer?

Hoe slim alles in elkaar stak en hoe ruim het aanvoelde voor zo’n kleine ruimte. Zoals eerder gezegd regende het flink tijdens ons verblijf, dus de buitenruimte gebruiken zat er helaas niet in. Toch voelde het nooit krap met zijn viertjes. Door de grote ramen is het bijna alsof je buiten bent, terwijl je lekker droog en warm op de bank zit.

4. Welk horecatentje mogen mensen absoluut niet missen?

De koffiemolen in Formerum! Een supergezellig tentje in een oude molen. Heerlijke koffie en ook de cranberry cheesecake en cranberrytaart zijn echt een aanrader!

5. Welk eilandproduct ging er in jullie tas mee naar huis?

De Terschellingse cranberry mosterd uit de natuurwinkel van West-Terschelling. Heerlijk bij een stuk kaas!

6. Welke sterren hebben jullie gespot?

We hebben veel sterrenbeelden en planeten gezien waaronder Mars, de Grote Beer, de Zwaan, Cassiopeia, Orion en de Zeven Zusters.

Jeroen-en-Annemijn-1.jpg
Jeroen-en-Annemijn-2.jpg
Jeroen-en-Annemijn-3.jpg
Jeroen-en-Annemijn-4.jpg
Vorige |  Terug naar overzicht